ARKKITEHTITOIMINTA A4 is a company concentrated in energy efficiency

YHTEYDENOTTO: Laamannintie 12 B 17 / 90650 Oulu / Finland / mobile telophone +358405209283

Wednesday, April 22, 2009

Pohjapiirustuksia...

Laitan tähän muutaman pohjan 6 vuoden ajalta. Nämä ovat tyypillisiä 6-7 huonetta + keittiö pohjia taloista joissa KHH ja sauna sekä yläaula. Pienimmillään tämän saa "kutistettua" 151 m2:iin 6 h + k + khh + sauna paketilla. Makkarit ovat tällöin 10.5 m2 ja 14 m2 luokkaa eikä 15 m2 ja 18 m2.

Espoosta eka eristyskiviharkkoinen kivitalosuunnitelmani;

Seuraava rovaniemeläisestä betonielementtitalosta:

Vielä tyypillinen yksiaineisen kivitalon pohja ( talo onkin esitelty aiemmin alla );


Niitä asiakkaita varten jotka mahdollisesti haluavat ilmavan tämän tyyppisen talon olen kehitellyt 2 versiota toinen 152 m2 ja 165 m2 ( hieman kuten yllä ), joka sopii tonteille joissa sisään käynti on päädystä ( eli sopii sekä etelästä tai pohjoisesta tontille kuljettaviin tontteihin jotka eivät ole kapeita ja kapeille tonteille joihin pitää tulla päädystä tontille ). Eli siis sopii lähes kaikille tonteille ( kun pohjan peilikuva on käytettävissä ). Talon olisi myös erittäin huokea tapa päästä kiinni kivitaloon...siis se 152 m2 versio ( perheille joilla lapsia siis 2-6 ). Huokeuden hakeminen ei ole merkinnyt estetiikan vähentämistä vaan päinvastoin; suunnitelma on kirkastunut ja siinä on keskitytty vain oleennaiseen ( kuten Juhani Tammisen yritysjohtamisen opeilla ). Kopiointivaaran estämiseksi pidän sen vielä pöytälaatikossa ja esittelen sen asiakkaalle pyynnöstä. Se voisi toimia hyvänä pohjana, jos tavoittena on kivitalo, jonka kustannusarvio on noin 240 - 250 000 € ( ja omalla työllä n. 200 000 € ).

Tervetuloa yksilöllisen suunnittelun maailmaan.

Kilpailutoimintaa...

Ehdotukseni Helsingin musiikkitaloksi olisi ollut 1-2 kerrosta voittajaa matalampi ja kokonaan poissa eduskuntatalon edestä.




Canberran lähetystö oli sitten puhdasta funkkista ja edelleen lyijykynällä piirretty.

Thursday, April 16, 2009

Viimeisimpiä projekteja....


400 km Oulusta pohjoiseen kohti Kilpisjärveä. Ainutkertaiset tunturimaisemat kotikonttorista. Tämän talon julkisivu on muuten piirroksena ekan kommenttini loppupäässä.




Talo Iissä 40 km Oulusta pohjoiseen...harvinainen puuvuorattu kivitalo. Huokea toteuttaa ja miellyttävä sekä kestävä. Pian muuttovalmis n 136 m2 isolla Iijoki näkymät avaavalla parvekkeella.





Pääsisäänkäynnin ovi näkyy talon olohuoneen läpi; elikkä sisään tullessa näkee myös parhaaseen Ii-jokilaakson maisemaan.

Myös 80 km Oulusta etelään on eräs eräs 165 m2 ( 6 h + k + r + khh + sauna ja 2 wc )...isolla terassilla.




Pelto- ja metsänäkymä jonka eteen tehtiin paljon töitä. Isosta ikkunasta näkee enemmän ja siitä tulee myös paljon valoa.


Korkea olohuone on saatu hierarkisesti erotettua ruokailutilasta korottamalla olohuoneen kattoa 2:lla kivivarvilla. Tämä tulee huokeammaksi kuin tehdä ns. kahdenkerroksen korkea tila ja/tai rahaa jää käytettäväksi johonkin muuhun "juttuun".


Myös keittiön kaapiston päälle tuli tilaa vaakasuuntaiselle ikkunalle.

Friday, April 3, 2009

Eräs talo Pohjois-Pohjanmaalla


Monet kymmenistä piirtämistäni kivitaloprojekteista ovat edelleen kesken.

Tässä Riitan ja Christerin koti. Talon luonnos syntyi viikoissa.

Perhe harrastaa musiikkia.





































Sisätiloissa valo on voimakkasti läsnä. Olohuone on tuplakorkuinen.
















L-mallinen kodinhoitohuone on tilava ja käytännöllinen. Siitä avautuu myös kulku pääsisäänkäyntikatokseen.